daňové poradenstvo

Cégalapítás Szlovákiában

A cégalapítás bonyolult jogi eljárás, ezért annak elvégzését javasolt egy szakképzett cégre bízni. A Zexell könyvelőiroda átvállalva a körülményes feladatok elvégzésével járó terhet, az Ön igényei szerint kidolgozza az összes a cégalapításhoz szükséges okiratot és nyilatkozatot.

Amennyiben új céget alapítan vagy meglévőt vásárolna forduljon hozzánk bizalommal.

Virtuális székhely biztosítása

Cégalapításhoz szükséges, hogy a cégnek legyen bejelentett székhelye, mely bekerül a szlovákiai cégregisztrációs adatbázisba, ahol hivatalosan is fel van tüntetve. Lehetőség szerint megadható az a cím, ahol jelenleg üzemel cége. Ennek hátránya, hogy amennyiben változik a cím vagy a helyszín, a cég székhelyét is módosítani kell.

Ezért javasolt egy állandó bejelentett cím, mely nem változik. A szlovák törvénykezés lehetővé teszi, hogy a cég rendelkezzen egy állandó virtuális székhellyel, ahol nem kell a cégvezetőségnek állandó jelleggel tartózkodni, viszont ez a cím kerül a cégjegyzékbe. A postáját és számláit így egy lukratív helyen bejelentve kezeljük anélkül, hogy bérelnie kéne egy irodát, csökkentve ezzel a kiadási költségeket.

A virtuális székhely előnyei:

  • Jelentősen alacsonyabb fenntartási költség, mint klasszikus esetben
  • Lukratív helyen van feltüntetve cégének székhelye
  • Ügyfelek igényei alapján kezeljük postáját, szükség szerint szkenneljük és e-mailezzük azt

Virtuális székhely